Sluit venster
Loading...

E-ticketsysteem

MGtickets is een onderdeel van MGhosting!MGTickets. E-ticket sirvice 
MGtickets bied je de mogelijk om simpel, veilig en snel E-tickets te kunnen verkopen aan je klanten!

 

Een E-ticket of online ticket is een toegangsbewijs dat via het internet besteld en geleverd wordt.

Er zijn E-tickets voor onder meer evenementen, bioscopen, attractieparken, vliegreizen en treinreizen. Een van de varianten is het homeprintsysteem. Nadat men op de website de gegevens van het evenement heeft ingevuld en de kosten hiervan heeft betaald, ontvangt men een link naar een webpagina of PDF-bestand, vaak met een 1D-streepjescode erop. Dat bestand of die pagina moet worden afgedrukt en is geldig als toegangskaart.

Vaak is alleen deze papieren afdruk geldig, niet een bestand in een mobiele telefoon, ook niet als het op het scherm zichtbaar te maken is, en niet een bestand op een andere gegevensdrager. Bij het controlepunt zijn meestal ook geen faciliteiten om het alsnog te printen.

Het formaat van de afdruk kan ook voorgeschreven zijn. Meestal is het E-ticket in zwart-wit, maar als het in kleur is mag het vaak ook in zwart-wit worden afgedrukt. Als men geen printer heeft kan men het bestand tegen betaling in sommige bibliotheken en internetcafés afdrukken.

Een E-ticket kan meermalen worden afgedrukt, of gekopieerd. Controle is dus nodig omdat deze exemplaren niet worden gebruikt door meerdere personen, of meerdere keren door één persoon. Daarnaast moet het fabriceren van een vals E-ticket (bijvoorbeeld door iets te veranderen aan een echt ticket) en/of het gebruiken daarvan moeilijk gemaakt worden; anders dan bij andere documenten kunnen papiersoort, inktkleur en dergelijke immers variëren; soms dient zelfs een e-mail als E-ticket, dan kan ook de opmaak en het lettertype variëren.

Bij iets eenmaligs kan onrechtmatig gebruik door meerdere personen tegengegaan worden

Mgtickets, mghosting, Etickets Frieslanddoordat het E-ticket op naam is gesteld, en men zich moet kunnen legitimeren.

Daarnaast kan er bij de controle verbinding zijn met een database die bijhoudt of het ticket al gebruikt is. Om het invoeren van de gegevens te vergemakkelijken wordt de streepjescode gescand.

Het fabriceren van een vals ticket (waaronder het construeren van het ticket van een ander zonder diens medewerking) wordt lastiger als de streepjescode een lang nummer (en eventueel andere gegevens) representeert, waarbij een potentiële fraudeur niet weet welke nummers geldig zijn (net als bij opwaardeercodes voor beltegoed), en/of welke afbeelding hoort bij een bepaalde combinatie van gegevens.

 

E-Tickets

Heb je een evenement en zoek je nog een veilige en vertrouwde resseller voor je E-tickets?

Mgticket systemen

Snelle overzichtelijke website. Snel voor de klanten. Zelf instelbare kosten. Geen rekening achteraf.